FIFO.GR | “Σωματείο Ρακοσυλλεκτών” το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη από την NiMa Productions και Marni Films
5637
post-template-default,single,single-post,postid-5637,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Σωματείο Ρακοσυλλεκτών

“Σωματείο Ρακοσυλλεκτών” το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη από την NiMa Productions και Marni Films

Σωματείο Ρακοσυλλεκτών

Σωματείο Ρακοσυλλεκτών

Η NiMa Productions και Marni Films παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη “Σωματείο Ρακοσυλλεκτών”.

Μια ταινία όπου άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές και θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά. Η ανάγκη βιοπορισμού τους έκανε να οργανωθούν, να διεκδηκήσουν και τελικά να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σταθερό χώρο όπου κάθε Κυριακή στήνουν το παζάρι τους. Ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο αρχιφύλακας, τα μέλη, τα επίτιμα μέλη, ένα γαϊτανάκι ανθρώπων.

Η Μαρίνα Δανέζη προσεγγύει έναν κόσμο παρεξηγημένο με μια δυναμική ματιά που αναδικνύει, όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της πολυπολιτισμικότητας και της αυτο-οργάνωσης.

Το “Σωματείο Ρακοσυλλεκτών” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Μαρίνας Δανέζη, η οποία στο παρελθόν έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ της Δράμας για την μικρού μήκους ταινία της “Ο Χρονοπειρατής”. Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιείται στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα (11-20 Μαρτίου 2011), το οποίο για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά γιορτάζει την διαρκή αναμόρφωση κι εγρήγορση της τέχνης του ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, η Μαρίνα Δανέζη παρουσιάζει, στα πλαίσια του αφιερώματος “Έτσι είμαι – Ανατρέποντας προκαταλήψεις” του 13ου ΦΝΘ, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Η Φάκα”, αναδεικνύοντας την ξεχωριστή πραγματικότητα των ατομών με αναπτυξιακές και νοητικές δυσλειτουργίες.

Ημέρες και ώρες προβολής στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης:
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011, Αίθουσα Πάυλος Ζάννας, 15:00
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2001, Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, 22:30

Πληροφορίες
www.marnifilms.com
http://scavengersuniondocfilm.blogspot.com/
marinadanezi@yahoo.gr
info@marnifilms.gr

No Comments

Post A Comment