FIFO.GR | Απολογισμός Δράσης Καθαρισμού Ιλισσού – 12/09/2010
598
post-template-default,single,single-post,postid-598,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Απολογισμός Δράσης Καθαρισμού Ιλισσού – 12/09/2010

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!! …ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πάνω από 80 άτομα ενώσαμε τις δυνάμεις  μας και την αποφασιστικότητά  μας να διαφυλάξουμε τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά, πραγματοποιώντας τον πρώτο καθαρισμό της αρχαίας κοίτης του Ιλισσού.

Δυστυχώς αποτελεί εύκολη και κοινή διαπίστωση ότι πρόκειται για μια απαξιωμένη περιοχή με μπάζα και πολλά σκουπίδια όλων των ειδών. Παρ’ όλη την ιστορική σημαντικότητά της, δυστυχώς  δεν τυγχάνει της αναγνώρισης που της αξίζει.  Με την πολιτεία να έχει επιδείξει μέχρι σήμερα χαρακτηριστική αδιαφορία, χρειάστηκε το ενδιαφέρον και οι πρωτοβουλίες πολιτών και ΜΚΟ για να ξεκινήσουν κάποια πρώτα βήματα αναβάθμισης του χώρου.

Οι ΜΚΟ και οι Κινήσεις Πολιτών θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσοι συμμετείχαν στον καθαρισμό του Ιλισσού και έδειξαν έμπρακτα τον ενδιαφέρον τους για τους ανοιχτούς χώρους πρασίνου και την πολιτιστική κληρονομιά που ολοένα και απαξιώνονται, δίχως καμία μέριμνα από την πολιτεία.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το συνεργείο Πρασίνου, Κηποτεχνίας & Ηλεκτρολογικού και καθαριότητας του 2oυ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, που διευκόλυναν και συνέβαλαν στον καθαρισμό, με την κοπή και αποκομιδή ξερών κλαδιών και την τελική απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Με την βοήθεια όλων καταφέραμε να καθαρίσουμε ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής, ώστε να μοιάζει και πάλι ανθρώπινη και επισκέψιμη. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε τον καθαρισμό για να δώσουμε ζωή σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο του Ιλισσού.

Επόμενο Ραντεβού 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 10.00 πμ.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΣ: Ιωσήφ Ευφραιμίδης, 210-9218072
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Δημήτρης Κομματάς, 210-8228795
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: Δάφνη Μαυρογιώργου, 210-3225245

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΣ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, WWF Ελλάς, MONUMENTA, ΕΛΛΑΔΑΚΑΘΑΡΗ, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, SARCHA, Συντονιστική Φιλοπάππου, ΠΑΡΙΛΙΣΣΙΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, ΑΡΔΗΤΤΟΣ.

No Comments

Post A Comment