FIFO.GR | Βία ενάντια στις γυναίκες στην εργασία… ας μιλήσουμε για αυτό! Διήμερο ανοιχτής ενημέρωσης και συζήτησης
1912
post-template-default,single,single-post,postid-1912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Βία ενάντια στις γυναίκες στην εργασία… ας μιλήσουμε για αυτό! Διήμερο ανοιχτής ενημέρωσης και συζήτησης

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ…ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ! ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ».

Το παραπάνω Πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη διάρκεια 2 ετών (Ιανουάριος 2009 – Δεκέμβριος 2010) και υπάγεται στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ΔΑΦΝΗ ΙΙΙ (2007-2013)» που θέτει ως στόχο «την πρόληψη, την αντιμετώπιση της βίας ενάντια στα παιδιά, στους νέους και στις γυναίκες και την προστασία των θυμάτων και των ομάδων που βρίσκονται σε κίνδυνο». Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Την Ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα ανέλαβε η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.), ενώ υπεύθυνος για την υλοποίηση και το συντονισμό του Προγράμματος είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ψυχική Υγεία (Mental Health Europe).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βία κατά των γυναικών στο χώρο εργασίας είναι πολύ πιθανό να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία (άγχος, κατάθλιψη, προσωπική απόσυρση, επικίνδυνες συμπεριφορές, ροπή σε ατυχήματα, κατάχρηση ουσιών, ψυχοσωματικά νοσήματα κτλ), οδηγώντας σε πιθανή μακροχρόνια ανεργία και εν τέλει στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ΩΡΕΣ 13:00-19:00) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 (ΩΡΕΣ 10:00-14:00)

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΛΕΩΦ. ΑΜΑΛΙΑΣ 32, Τ.Κ. 105 58, ΑΘΗΝΑ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ – ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ – ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 210 92 14 816

Στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr θα βρείτε τον οδηγό αναφοράς για εργαζόμενες και εργοδότες για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης των γυναικών στην εργασία, το κείμενο αναφοράς για τη βία ενάντια στις γυναίκες στην εργασία και το κείμενο με τις προτάσεις του Mental Health Europe.

No Comments

Post A Comment