FIFO.GR | Γεράνι- Δημιουργική γειτονιά!
293927
post-template-default,single,single-post,postid-293927,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Γεράνι- Δημιουργική γειτονιά!

Έφτασε το Γεράνι! Το μεγάλο φεστιβάλ στη γειτονιά που διοργανώνουμε σε συνεργασία με όλους τους δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στο κτίριο, στη γειτονιά και στην πόλη.

Την Παρασκευή το βράδυ, σας προσκαλούμε σε μία ανοιχτή συζήτηση για το κέντρο της Αθήνας σήμερα, με τον Βασίλη Χαραλαμπίδη, τον Poka-Yio, τον Ζάχο Βαρφή, την Άντα Παπαιωάννου και τον Δημήτρη Ρηγόπουλο, πέντε Αθηναίους που συμβάλλουν ενεργά – ο καθένας στο κομμάτι του-με τη δράση τους στο τοπίο της σημερινής Αθήνας. Η συζήτηση είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρει η ζωή στο κέντρο της πόλης.

Θα ακολουθήσει swing χορός στο δρόμο με την ομάδα Athens Boogie, αλλά και ένα μυστικό τεράστιο πάρτι σε ένα απρόσμενο σημείο του κέντρου. Οι πληροφορίες θα ανακοινωθούν το πρωί της ίδιας μέρας στη σελίδα της εκδήλωσης Γεράνι στο facebook.
Την Παρασκευή το βράδυ στις 19.00., τα εγκαίνια του pop-up shop των νέων σχεδιαστών στο Athenee, γωνία Σωκράτους και Λυκούργου.
Τρεις νέοι σχεδιαστές που έχουν έδρα το Ρομάντσο, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ένα pop-up shop μέσα στο ιστορικό κατάστημα του Athenee, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες προς πώληση!

Το Σάββατο ελάτε από το πρωί στη γειτονιά και προμηθευτείτε τους χάρτες με τα παντοπωλεία της περιοχής, τα παραδοσιακά εστιατόρια και τα εστιατόρια των μεταναστών, τα οποία μας περιμένουν σήμερα με ειδικά μενού για τους επισκέπτες του Γερανίου. Μπορείτε να ψάξετε και τον χάρτη με τα κουρεία της γειτονιάς και να αφεθείτε στα χέρια των Μπαγκλαντεσιανών και Πακιστανών κουρέων που έχουν παράδοση χρόνων στην τεχνική του ξυρίσματος, κουρέματος αλλά και στο θεραπευτικό μασάζ στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού.

Ενημερωθείτε για τους περιπάτους στη γειτονιά με την ομάδα Instagram Events, στις στοές της περιοχής με την Νατάσσα Παππά που έχει εκδώσει σχετικό βιβλίο μετά από μελέτη που έχει κάνει για τις στοές, αλλά και το ειδικό φωτογραφικό σεμινάριο με την ομάδα Big Olive. Στις 17.00 οι μουσικοί παίζουν μουσική στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο και την ίδια ώρα δημιουργικές ομάδες παίζουν μπάσκετ στην ταράτσα του Ρομάντσο! Στις 18.00 οι Generation 2.0 μας καλούν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι για να τεστάρουμε τι πραγματικά γνωρίζουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το βράδυ υποδεχόμαστε τους αγαπημένους curators του Doc TV σε ένα μεγάλο meetup πάρτι! Σας περιμένουμε για κοινωνικοποίηση και χορό! Τη μουσική θα διαλέξουν οι: Olga Kouklaki, Nikko Patrelakis, Serafim Tsotsonis, Γιώργος Δημητρακόπουλος, George Kargo. Την Κυριακή, από το πρωί, γυμναζόμαστε στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο και κάνουμε γιόγκα, χούλα- χουπ, γυμναστική, τραμπολίνο! Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Μη χάσετε την προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κεχαγιά με τίτλο Μπαγκλαντές, μία άλλη ματιά στη ζωή της κοινότητας των Μπαγκλαντεσιανών στην Αθήνα. Ακολουθεί η παρουσίαση του Athens Playground, μιας διαδραστικής εφαρμογής πόλης για smartphones, ειδικά σχεδιασμένη για την Αθήνα. Φυσικά όλο το Σαββατοκύριακο μπορείτε να εξερευνήσετε όλο το κτίριο του Ρομάντσο και να γνωρίσετε τους δημιουργούς που εργάζονται εδώ και έχουν ετοιμάσει δράσεις ειδικά για το διήμερο αλλά και να δείτε την έκθεση των συμμετεχόντων στα εργαστήρια των Depression Era. Επίσης την Παρασκευή στις 16.30 θα γίνει μία δεύτερη παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Take Over για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σήμερα Τετάρτη, μη χάσετε το λάιβ των Αμερικανών Beloved Binge παρέα με τους Rita Mosss και τον Άγγελο Κυρίου, ενώ την Πέμπτη, μία Slovenly Records psych garage βραδιά, με λάιβ από τους Γάλλους J.C. Satan, τους δικούς μας BAZOOKA, τους Χάρους, αλλά και ένα killer after set από τον ιδιοκτήτη της Slovenly, Pete Slovenly.

Τα λέμε στο Γεράνι!

romantso

No Comments

Post A Comment