FIFO.GR | Οδοντιατρική φροντίδα σε 450 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Κιλκίς από την Κινητή Mονάδα «ΛΗΤΩ»
7216
post-template-default,single,single-post,postid-7216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Ιατρική Μονάδα Λητώ

Οδοντιατρική φροντίδα σε 450 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Κιλκίς από την Κινητή Mονάδα «ΛΗΤΩ»

 

Ιατρική Μονάδα Λητώ

Ιατρική Μονάδα Λητώ

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, επισκέφθηκε σχολεία στο Δήμο Κιλκίς από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2011.

Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς επισκέφθηκε στις 10/5 το Γυμνάσιο στις Μουριές, στις 11/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στις Μουριές, στις 12/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στο Χέρσο και στις 13/5 στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στο Μυριόφυτο. Συνολικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 450 παιδιά.

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η Μονάδα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Μέχρι σήμερα η «ΛΗΤΩ» έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 40.000 παιδιά.

Η «ΛΗΤΩ» παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες: παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης οδοντιατρική εξέταση, αγωγή και παροχή οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

http://www.mdmgreece.gr

 

No Comments

Post A Comment