FIFO.GR | Σκουπιδιών συνέχεια… στη Δαδιά
6885
post-template-default,single,single-post,postid-6885,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Δαδιά, σκουπίδια

Σκουπιδιών συνέχεια… στη Δαδιά

Δαδιά, σκουπίδια

Δαδιά, σκουπίδια

Δυναμικά ξεκίνησε το τοπικό συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου στη Δαδιά που μαζί με την τοπική ομάδα εθελοντών που δημιουργήθηκε στην αρχή της χρονιάς, βάλθηκαν να ομορφύνουν το χωριό αλλά και να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους σε αυτήν τη φροντίδα. Και φυσικά, το πρώτο πρόβλημα, με το οποίο καταπιάστηκαν ήταν …τι άλλο… τα σκουπίδια που είναι διάσπαρτα γύρω από το χωριό σε παράνομες χωματερές και στις παρυφές των δρόμων.

Ήδη ξεκίνησαν να συλλέγουν τα σκουπίδια από τις παρυφές των δρόμων γεμίζοντας κατά την πρώτη τους απόπειρα, 40 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, μέσα σε μόλις 3 ώρες, που οδηγήθηκαν στον σκουπιδότοπο Σουφλίου. Στη συλλογή συμμετείχαν και τα μέλη της ομάδας του WWF στη Δαδιά μαζί με τους ευρωπαίους εθελοντές μας, οι οποίοι κάθε φορά απορούν με τη θέα των σκουπιδιών στην ελληνική ύπαιθρο, αλλά και με την έλλειψη υποδομής ανακύκλωσης σκουπιδιών.

Από τη σύνθεση των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν – πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτιά, πλαστικές συσκευασίες γλυκισμάτων – ήταν εμφανές ότι η πηγή των σκουπιδιών είναι τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Δυστυχώς, πολλοί πολίτες ακόμη προτιμούν να πετάξουν τα σκουπίδια τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου κι όχι να τα κρατήσουν μέσα στο αυτοκίνητο και να τα πετάξουν στον κοντινότερο κάδο απορριμμάτων.

Το νοικοκύρεμα του χωριού θα συνεχιστεί και ελπίζουμε να λάβουν τα μηνύματα αυτών των προσπαθειών οι πολίτες και τουλάχιστον να σταματήσει η διασπορά των σκουπιδιών στη φύση. Η ομάδα του WWF στη Δαδιά θα συμπαρασταθεί ενεργά στις πρωτοβουλίες των νέων της Δαδιάς και τους ευχόμαστε να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους και το μεράκι τους.

http://wwfaction.wordpress.com

No Comments

Post A Comment