FIFO.GR | Η Τεχνόπολις φωταγωγείται ροζ, στο πλαίσιο της εκστρατείας Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.
7445
post-template-default,single,single-post,postid-7445,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Τεχνόπολις

Η Τεχνόπολις φωταγωγείται ροζ, στο πλαίσιο της εκστρατείας Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Η φωταγώγηση θα γίνει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30 με την παρουσία του Προέδρου της Τεχνόπολις κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται παγκοσμίως από την Estee Lauder Companies το πρόγραμμα Φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο των κόσμο, μεταξύ των οποίων: η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η “Nan Pu Bridge” στην Κίνα, το “Empire State Building” στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, η Όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία, η “Chainbridge” στην Ουγγαρία, το “Museum of Fine Arts” στη Βοστώνη των ΗΠΑ κ.ά.

Πέρσι η ενέργεια αυτή εντάχθηκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κάτω από τον τίτλο ‘’Τα περισσότερα κτίρια που έχουν φωταγωγηθεί για έναν σκοπό’’, καθώς όλες οι χώρες κατάφεραν να φωταγωγήσουν ένα ή περισσότερα κτίρια – ορόσημα της χώρας τους συγχρόνως! Η Ελλάδα συμμετείχε με την φωταγώγηση του Ζαππείου στο κέντρο της Αθήνας.

Οκτώβριος έχει χαρακτηρισθεί ως ο Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τη φετινή χρονιά, φωταγωγούνται ταυτόχρονα σε 5 πόλεις της Ελλάδας σημαντικά μνημεία. Η Τεχνόπολις στην Αθήνα, το Ενετικό φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Στη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, πολύ σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής: Συγκεκριμένα έχουμε την τιμή να στηρίζουν την εκστρατεία η Μαρινέλλα, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Έλλη Στάη, ο Γιώργος Κιμούλης, η Κατερίνα Λέχου, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Δούκισσα Νομικού, ο Djibril Cissé και ο Δούκας Χατζηδούκας.

Η φωταγώγηση θα γίνει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30 με την παρουσία του Προέδρου της Τεχνόπολις κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε και να καλύψετε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά το γεγονός.

Η ιστορία της εκστρατείας

Η ESTEE LAUDER HELLAS, συμμετέχει στην «Εκστρατεία της Ροζ Κορδέλας» από το 2001 σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνου του Μαστού «Άλμα Ζωής». Από τότε κινητοποιείται και σε όλα τα σημεία πώλησης προϊόντων της ESTEE LAUDER HELLAS, διανέμοντας ενημερωτικό έντυπο αυτοεξέτασης και τη Ροζ Κορδέλα. Την ίδια χρονιά, η ESTEE LAUDER HELLAS άρχισε να συμμετέχει και στο Πρόγραμμα Φωταγώγησης κτιρίων-οροσήμων, πιστεύοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός βοηθά στην ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης. Μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί τα εξής κτίρια:

• 2001: Φωταγώγηση Ζάππειου Μέγαρου, από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Βάσω Παπανδρέου.
• 2003: Φωταγώγηση Δημαρχείου Αθηνών, από την τότε Δήμαρχο, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
• 2004: Φωταγώγηση Λόφου του Λυκαβηττού, από τη χρυσή Ολυμπιονίκη κυρία Αθανασία Τσουμελέκα.
• 2005: Φωταγώγηση της Αγοράς ΟΑΚΑ, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
• 2006: Φωταγώγηση του Πύργου του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
• 2007: Φωταγώγηση του ιστορικού κτιρίου του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, και πάλι από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
• 2008: Φωταγώγηση του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης από την κ. Μαρία Τροχάνη
• 2010: Φωταγώγηση του Ζαππείου. Το Ζάππειο Μέγαρο ήταν ένα από τα 40 κτίρια παγκοσμίου φήμης που φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα μέσα σε ένα 24ωρο από την Estee Lauder co, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Ως αποτέλεσμα της συνεχούς παγκόσμιας προσπάθειας της εταιρείας καλλυντικών ESTEE LAUDER, τα τελευταία 15 χρόνια, το Ροζ Κορδελάκι έχει γίνει ένα παγκόσμιο σύμβολο για την υγεία του στήθους και τη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού. Τον περασμένο Οκτώβριο, 70 χώρες σε 5 Ηπείρους συμμετείχαν στην ετήσια Εκστρατεία Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Πάνω από 110 εκατομμύρια ροζ κορδελάκια μοιράστηκαν από χιλιάδες πάγκους της ESTEE LAUDER παγκοσμίως και πάνω από 200 εθνικά μνημεία και χώροι-σύμβολα φωτίστηκαν ροζ σε 70 χώρες, για να επιστήσουν την προσοχή στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Σήμερα, ο Καρκίνος του Μαστού, είναι ο πιο διαδεδομένος καρκίνος σε ολόκληρο τον κόσμο και μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου από καρκίνο μεταξύ των γυναικών.

Η γνώση, όμως, είναι δύναμη και είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Η διάγνωση για τον καρκίνο του μαστού γίνεται σήμερα πιο γρήγορα, η θεραπεία ξεκινά πιο σύντομα και το ποσοστό επιβίωσης αυξάνεται συνεχώς!

No Comments

Post A Comment