FIFO.GR | Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου το Τaf φιλοξενεί live τους Hot Organic Trio
19221
post-template-default,single,single-post,postid-19221,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου το Τaf φιλοξενεί live τους Hot Organic Trio

Hot Organic Trio

Hot Organic Trio

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου το Τaf φιλοξενεί live τους Hot Organic Trio

Από το 2004 τρεις διακεκριμένοι μουσικοί της ελληνικής soul–jazz-blues σκηνής ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το συγκρότημα Hot Organic Trio.

Ο Γιάννης Μόνος είναι βετεράνος οργανίστας Hammond B3 και πρώην ηγετικό μέλος των συγκροτημάτων Jugband Blues, Blues Bug και Blues Family. Έχει παίξει με τους Mick Taylor (πρώην μέλος των Rolling Stones), Guitar Shorty, Louisianna Red, Guitar Crusher και έχει ανοίξει συναυλίες για τους John Hammond Junior, Eddy.C.Campbell, Luther Allison και πολλούς άλλους. Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι αναγνωρισμένος μουσικός της jazz, πρώην αρχηγός των Jazz Steps και Jazz Crew και ευρέως γνωστός μετά την επιτυχία των CD «Bahar» και «Kismet» που έγιναν χρυσά αλλά και τη δουλειά του με τους Hariprasad Chaurasia, Omar Faruk Tekbilek, Fuat Saka, Μαρία Φαραντούρη και Μανώλη Λιδάκη μεταξύ άλλων. Ο Στέλιος Σαντοριναίος είναι blues-soul ντράμερ σταθερά για πάνω από δύο δεκαετίες.

Το τρίο παίζει πρωτότυπα τραγούδια και jazz-blues-soul standards, με τον ξεχωριστό χαρακτήρα που τους προσδίδει ο μουσικός συνδυασμός του όργανου hammond με κιθάρα και τύμπανα. Βασισμένοι σε ένα πολύ εκτενές ρεπερτόριο, μπορούν να δημιουργήσουν μια συναυλία γεμάτη αισθαντικά χρώματα, διαφορετικά ρυθμικά στυλ, soul αυτοσχεδιασμούς και συναίσθημα. Ο ήχος τους στηρίζεται στα γερά θεμέλια των soul-jazz οργανικών τρίο συγκροτημάτων των δεκαετιών του 50 και 60 με αναφορές στην κληρονομιά της μουσικής rhythm & blues, soul και funk.

Γιάννης Μόνος – Hammond B3 organ, Blues Harmon, φωνητικά

Μάκης Αμπλιανίτης – κιθάρα

Στέλιος Σαντοριναίος – τύμπανα

Guest: Γιάννης Οικονομίδης – τρομπέτα

 

To Hot Organic Trio στο διαδύκτιο:

www.myspace.com/hotorganictrio

www.youtube.com/user/HotOrganicTrioGR

http://theartfoundation.metamatic.gr/EN/Event/982/Hot_Organic_Trio:_Live/

Ώρα έναρξης 21.00 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

No Comments

Post A Comment