FIFO.GR | ΤΡΙΤΗ μια ταινία του Νίκου Κορνήλιου από 28 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
6968
post-template-default,single,single-post,postid-6968,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

ΤΡΙΤΗ μια ταινία του Νίκου Κορνήλιου από 28 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάποιας Τρίτης, η ταινία καταγράφει τις παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, αναπαριστώντας ένα κομμάτι από το ψηφιδωτό της κοινής ζωής μας στην πόλη. Όλοι κάτι ζητούν και όλοι το χάνουν – για να το ξανακερδίσουν στο τέλος όπως δεν το περιμένουν.

Ο σκηνοθέτης παίρνει ο ίδιος την κάμερα στο χέρι και κινηματογραφεί ελεύθερα τους ηθοποιούς – πρώην μαθητές του. Η ανάγνωση της ταινίας είναι ελεύθερη, όπως και η δημιουργία της, καθώς δεν υπάρχει σενάριο. Το σενάριο «γράφτηκε» με τα σώματα των ηθοποιών, μέσα από συνεχείς αυτοσχεδιασμούς, επιδιώκοντας την αμεσότητα στις ερμηνείες. Εδώ τα μικρά και τα μεγάλα μπλέκονται – όπου τα μικρά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με τα μεγάλα.

Η ταινία έγινε με μηδενικό προϋπολογισμό, αλλά με πλεόνασμα καλής διάθεσης και συνεργατικότητας από όλους τους συντελεστές.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος
Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος και οι ηθοποιοί
Bοηθός σκηνοθέτη: Μελίσσα Κωτσάκη
Φωτογραφία: Νίκος Κορνήλιος, Μιχάλης Μοάτσος, Ελένη Ταζέ
Χρωματική επεξεργασία: Claudio Bolivar
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου, Μιχάλης Μοάτσος
Ήχος: Γιώργος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Ελένη Ταζέ
Κοστούμια: Μαρίνα Δημάκη
Μακιγιάζ: Άρτεμις Ιωάννου
Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Μητροπούλου
Παραγωγή: Νίκος Κορνήλιος

Ηθοποιοί: Ναζίκ Αϊδινιάν, Ειρήνη Αναγνώστου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρίνα Αργυρίδου, Ορέστης Εσπερινός, Γιάννης Κασιμάτης, Μελίσσα Κωτσάκη, Αλέξανδρος Λυκούρας, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Μιχαλά, Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Νικόλας Πιπεράς, Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ανδρομάχη Σπανέλλη, Νίκος Φλεσιόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Έχει γυρίσει πέντε ταινίες μεγάλου μήκους που παρουσιάστηκαν σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο στη Γαλλία και στην Ελλάδα (Theatre National de Chaillot, Festival d’ Avignon, Theatre Lyrique du Rhin, Centre Beaubourg, Εθνικό Θέατρο). Συνέθεσε επίσης έργα σύγχρονης μουσικής, καθώς και μουσική για τις ταινίες και τις παραστάσεις του. Διδάσκει υποκριτική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

http://www.tainiothiki.gr

 

No Comments

Post A Comment