FIFO.GR | Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου
76
post-template-default,single,single-post,postid-76,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν το καράβι θα δέσει με καθυστέρηση σε κάποιο λιμάνι; Πόσες φορές μας έχουν αγγαρέψει να μεταφέρουμε άτομα από κάποιο λιμάνι; Τέλος η περιττή αναμονή. Τώρα με μια επίσκεψη στο http://www.marinetraffic.com/ais/gr/ μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο που ακριβώς βρίσκεται το καράβι που μας ενδιαφέρει στις ελληνικές θάλασσες αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μελετήθηκε και φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία AIS (Automatic Identification System). Κάθε πλοίο είναι εφοδιασμένο με μια συσκευή που μεταδίδει περιοδικά τη θέση, την ταχύτητα και την πορεία του, το όνομα του σκάφους, τις διαστάσεις και λεπτομέρειες σχετικές με το κάθε ταξίδι του.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του έργου: “Αρχικός στόχος του είναι η αξιοποίησή του σε ερευνητικές εφαρμογές, η μελέτη και σχεδίαση αλληλεπιδραστικών πληροφοριακών συστημάτων και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την κυκλοφορία των πλοίων και για τις ραδιο-τηλεπικοινωνίες. Μέσα στους ευρύτερους στόχους του είναι να παρέχει στο κοινό πληροφορίες πραγματικού χρόνου για τα λιμάνια και τις κινήσεις των πλοίων.”

Το marinetraffic.com προσφέρει σειρά υπηρεσιες:

  • Παρακολούθησης στόλου με λήψη ειδοποιήσεων για αφίξεις, αναχωρήσεις πλοίων και άλλα συμβάντα.
  • Ειδοποιήσεις SMS απευθείας στο κινητό σας τηλέφωνο! Ρυθμίστε κατάλληλα τις ειδοποιήσεις σας, επιβεβαιώστε ότι έχετε εισάγει το κινητό σας τηλέφωνο στο προφίλ σας και ότι έχετε αρκετές πιστώσεις SMS στο λογαριασμό σας.
  • Λειτουργία μέσο κινητού τηλεφώνου. Πληκτρολογήστε www.marinetraffic.com/m στον browser της κινητής συσκευής σας (Λειτουργεί σε Opera και Safari browsers)
  • Ενσωμάτωση (embed) του χάρτη σε δική σας ιστοσελίδα με όλες τις λειτουργίες.
  • Αποτελεσματική περιήγηση στις θέσεις πλοίων πραγματικού χρόνου, στην εφαρμογή Google Earth.
  • Στατιστικά κάλυψης και διάδοσης των σταθμών λήψης AIS.
  • Καταχώρηση δικού σας σταθμού AIS.
  • Ομάδα συζήτησης για το project MarineTraffic.com. Τα θέματα περιλαμβάνουν την παρατήρηση πλοίων, το Automatic Identification System (AIS), τη συλλογή, αποκωδικοποίηση και μοίρασμα των δεδομένων AIS, τον εξοπλισμό λήψης κλπ.
  • Σύντομα το marinetraffic.com θα επιτρέπει την λήψη δεδομένων σύμφωνα με προκαθορισμένες δομές JSON ή XML, η απλά δεδομένα NMEA.
No Comments

Post A Comment