FIFO.GR | H χορωδία της ΕΡΤ στη συναυλία για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Gustav Mahler
7333
post-template-default,single,single-post,postid-7333,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

H χορωδία της ΕΡΤ στη συναυλία για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Gustav Mahler

Χορωδία της ΕΡΤ

Χορωδία της ΕΡΤ

Η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη, θα συμμετάσχει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στη συναυλία-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το θάνατο του Gustav Mahler.

Στη συναυλία, η οποία είναι συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα παρουσιαστεί η Συμφωνία αρ. 2 σε ντο ελάσσονα «Της Αναστάσεως», του Gustav Mahler. Γραμμένη για μεγάλη ορχήστρα, δύο σολίστ και μικτή χορωδία, η Συμφωνία «της Αναστάσεως», όπως αποκαλείται, λόγω της ομότιτλης ωδής που εμπεριέχεται στο συγκλονιστικό φινάλε της, δίνει μια μουσικά συγκινητική απάντηση στην υπαρξιακή αγωνία του φθαρτού ανθρώπου που αναζητά το θείο.

Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Βασίλης Χριστόπουλος, συμμετέχουν: η μετζοσοπράνο Δάφνη Ευαγγελάτου, η σοπράνο Σοφία Κυανίδου, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Κρατική Χορωδία της Λετονίας υπό τη διεύθυνση του Maris Sirmais.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

No Comments

Post A Comment