FIFO.GR | Ένας επικίνδυνος ΧΥΤΑ θα υποδεχτεί φέτος την Caretta caretta
7101
post-template-default,single,single-post,postid-7101,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Ένας επικίνδυνος ΧΥΤΑ θα υποδεχτεί φέτος την Caretta caretta

O ΧΥΤΑ Ζακύνθου απειλεί άμεσα τον Κόλπο του Λαγανά και την ίδια την Caretta caretta, με τις διαρροές του να εξαπλώνονται στην περιοχή. Όλα αυτά, έναν μόλις μήνα πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και λίγες μέρες πριν την άφιξη των «πιο σημαντικών επισκεπτών» της Ζακύνθου: των χελωνώνCaretta caretta που έρχονται για να αναπαραχθούν και να γεννήσουν.

Με το πρόβλημα να έχει αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις, μετά και τη σύλληψη του Προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας, οι λύσεις πρέπει να βρεθούν άμεσα. Το WWF Ελλάς συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο και συζήτησε για όλα τα απαραίτητα μέτρα στη βάση δύο αξόνων: πρώτον ως προς αυτά που απαιτούνται για το διάστημα που αναγκαστικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ, και δεύτερον ως προς τη δρομολόγηση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη μετεγκατάστασή του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ΧΥΤΑ Ζακύνθου έχει κορεστεί με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσα έργα συντήρησης για το διάστημα που θα συνεχίσει να λειτουργεί στη συγκεκριμένη  θέση και έχοντας ως στόχο να σταματήσει η λειτουργία του τους επόμενους 5-6 μήνες. Η μετεγκατάσταση είναι αναγκαία!

 

Αυτήν την περίοδο πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η χωροθέτηση ενός ΧΥΤΑ δεν είναι κάτι εύκολο. Παρά το γεγονός ότι η μελέτη χωροθέτησης έχει ολοκληρωθεί, οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες, χρονοβόρες και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρα «αγένεια» να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, υπό αυτές τις συνθήκες…

Δείτε εδώ προηγούμενη ανάρτησή μας για τον ΧΥΤΑ Ζακύνθου.

Πηγή: http://wwfaction.wordpress.com

 

 

No Comments

Post A Comment