FIFO.GR | Κατ-γατ-καραγάτ της Φωτεινής Φραγκούλη, εικονογράφηση Φωτεινή Στεφανίδη απο τις εκδόσεις Πατάκη
7513
post-template-default,single,single-post,postid-7513,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Κατ-γατ-καραγάτ της Φωτεινής Φραγκούλη, εικονογράφηση Φωτεινή Στεφανίδη απο τις εκδόσεις Πατάκη

κατ-γατ-καραγάτ της Φωτεινής Φραγκούλη, εικονογράφηση Φωτεινή Στεφανίδου

κατ-γατ-καραγάτ της Φωτεινής Φραγκούλη, εικονογράφηση Φωτεινή Στεφανίδου

Κατ-γατ-καραγάτ! Λέξεις παράξενες, μαγικές αλλά και ο τίτλος του νέου βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη. Μια φιλότεχνη γάτα, η Πουπέτα, κάθε βράδυ παρακολουθεί ως κινηματογραφική ταινία τα όνειρα της κυρίας και επιστήθιας φίλης της. Η αγάπη και η αφοσίωση στη σχέση τους δίνουν στην ουρά της τη μαγική ιδιότητα να επεμβαίνει στα όνειρα και –κατ-γατ-καραγάτ!– να τα τροποποιεί, κάνοντας έτσι καλύτερο τον κόσμο.

Η ίδια λοιπόν, η Πουπέτα, καταγράφει αυτή την πρωτοφανή εμπειρία της και μας παραδίδει, ως συγγραφέας πια, ένα κείμενο γεμάτο εκπλήξεις και στοχασμούς. Κατ-γατ-καραγάτ, για το θαύμα της αγάπης και της συγγραφής. Μια ιστορία όμορφη και μαγική, με χιούμορ και συγκίνηση. Ένας κόσμος φτιαγμένος από υλικά ευλογημένα, απόσταγμα ζωής. Με το λογοτεχνικό ύφος της συγγραφέως που σπάει το φράγμα του «κατάλληλου» λόγου για παιδιά. Η Φωτεινή Φραγκούλη δημιουργεί μια ιδανική οικολογική ανθρωπιστική πολιτεία ονείρου, που ονειρικά εικονογραφεί η άλλη Φωτεινή, η Στεφανίδη.

Δύο πολυβραβευμένες δημιουργοί σε μια υψηλής αισθητικής πρόταση.

Ένα βιβλίο για παιδιά από 5 έως 110 ετών.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη στις Εκδόσεις Πατάκη και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας όμορφης και γόνιμης συνεργασίας και φιλίας. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ακόμα δύο τίτλοι, Το μισό πιθάρι και Οι άγγελοι των κοχυλιών.

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
ISBN: 978-960-16-4302-1
ΣΧΗΜΑ: 17×24
ΣΕΛΙΔΕΣ: 56
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 13,50 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ:  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

No Comments

Post A Comment