FIFO.GR | Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Τόπος
293860
post-template-default,single,single-post,postid-293860,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Τόπος

Το παραθυράκι του Ιούδα
Τζον Ντίξον Καρ

to-para8uraki-tou-iouda

Ο σερ Χένρι Μεριβέιλ, δικηγόρος και ερασιτέχνης ντετέκτιβ, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του νεαρού Τζέιμς Κάπλον Άνσγουελ, που κατηγορείται για τον φόνο του μέλλοντα πεθερού του ΈιβοριΧιουμ. Ο Χιουμ βρέθηκε νεκρός από βέλος, σε κλειδαμπαρωμένο δωμάτιο. Μοναδικός μάρτυρας ο Άνσγουελ, που δεν θυμόταν τίποτα γιατί είχε λιποθυμήσει, πιθανόν    από ναρκωτικό που περιείχε το ουίσκι του, ενώ στο βέλος βρέθηκαν αργότερα δικά του αποτυπώματα. Ο Μεριβέιλ εξιχνιάζει το έγκλημα στη διάρκεια της δίκης, χρησιμοποιώντας με μαεστρία πλήθος ανορθόδοξων τεχνικών. «Τείνω να πιστέψω», του λένε στο δικαστήριο, «πως με τις πράξεις σου ντροπιάζεις όλες τις ένδοξες παραδόσεις του ακριβοδίκαιου αγγλικού νόμου». «Υποθέτω πως έχεις δίκιο», συμφωνεί ο Μεριβέιλ με αυταρέσκεια.
Στο βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα «παραθυράκι του Ιούδα» αποκαλείται το παράθυρο στην πόρτα του κελιού απ’ όπου μπορεί ο φρουρός να παρακολουθεί αθέατος τους φυλακισμένους. Όμως, ο σερ Χένρι Μεριβέιλ επισημαίνει ένα διαφορετικό «παραθυράκι του Ιούδα» που βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο, αλλά κανείς δεν το παρατηρεί ποτέ.

Ένα δικαστικό μυστήριο από τον αριστοτέχνη συγγραφέα μυστηρίων «κλειδωμένου δωματίου» Τζον Ντίξον Καρ, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1938 και γνώρισε αλλεπάλληλες επανεκδόσεις.

 

Au Revoir, μια ιστορία μυστηρίου
Βασίλης Αναστασίου

AU-REVOIR

Βρέθηκε γυμνός μέσα σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο, τα τζάμια ήταν θολά και σταγόνες υγρασίας κυλούσαν αργά προς τα κάτω. Πήγε να ανοίξει το παράθυρο μα τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη του. Στο ραδιόφωνο ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωνε τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν χαθεί. Άκουσε τ’ όνομά του να επαναλαμβάνεται πολλές φορές: «Μίλτος Στογιάννης, ιδιωτικός ντεντέκτιβ, πρώην καθηγητής, πρώην επαναστάτης, πρώην ιδεολόγος, αγνοείται εδώ και χρόνια». Ίδρωσε. Κάτι σαν να κινείται ακούστηκε από το πίσω κάθισμα, γύρισε το κεφάλι και είδε ένα φιτίλι να καίγεται και τη φωτιά να πλησιάζει σε ένα γεμάτο μπιτόνι με βενζίνη. Προσπάθησε να λυθεί, φώναξε, έκλεισε τα μάτια…

Ο Μίλτος Στογιάννης, ιδιωτικός ντεντέκτιβ και επαγγελματίας νοσταλγός της ΠΟΛΗΣ, αναλαμβάνει μια περίεργη υπόθεση εξαφάνισης. Ανάμεσα σε δρόμους, σε κτίρια και σε ανθρώπους βυθισμένους στον βούρκο, ξεκινάει μια αναζήτηση που από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως είναι μάταιη. Όλες οι διαδρομές καταλήγουν πάντα στο ίδιο σημείο. Τα πάντα διαλύονται μες στη βροχή. Ο ντεντέκτιβ στην πορεία της έρευνας θα πέσει πάνω σε μια παρακρατική ομάδα, η οποία δρα ανενόχλητη για χρόνια υπό τη σκέπη μιας κρατικής νομιμότητας. Όταν ο ντεντέκτιβ γίνεται αντιληπτός, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, όπου κυνηγός και θήραμα αλλάζουν συνεχώς ρόλους.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Ο ασώματος άνθρωπος
Τζον Ντίξον Καρ

O-Asomatos-AnthroposΑπό 15.20€ στα 7.00€  

Ο καθηγητής Σαρλ Βερνέ Γκριμό συζητά σε μια λονδρέζικη παμπ με την παρέα των φίλων του. Προσπαθεί να τους εξηγήσει με βάση κοινωνικά και φυσικά αίτια τις δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με τους βρικόλακες και τη συγκεκριμένη που αναφέρεται στο γεγονός ότι κάποιοι νεκροί σηκώνονται από τα φέρετρά τους. Τη συζήτηση διακόπτει προκλητικά ένας ξένος που παρακολουθούσε από μακριά την εξέλιξή της…Ο Ασώματος άνθρωπος δίκαια θεωρείται, μαζί με τα Εγκλήματα της οδού Μοργκ του Έντγκαρ Άλαν Πόου, το αρχέτυπο της ιστορίας αστυνομικού μυστηρίου. Ιδιαίτερα μιας ολόκληρης κατηγορίας βιβλίων – αυτών που, από τον Ασώματο άνθρωπο και μετά, ορίζονται στην Ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας ως «Μυστήρια του κλειδωμένου δωματίου».

 

Θάνατος από το πουθενά

Νεοκλής Γαλανόπουλος
Από 14.20€ στα 6.00€

8anatos-apo-to-pou8ena

 

Σε μια μικρή μακεδονίτικη πόλη, και συγκεκριμένα στη βίλα “Αθηνά”, ο θάνατος κυκλοφορεί πιο άνετα κι από τους ίδιους τους ενοίκους της. Οι τελευταίοι είναι πολλοί: υπηρέτες, κηπουροί, σοφέρ, γιοι, κόρες, ξαδέλφια, φίλοι, ανίψια, γαμπροί, νύφες, συνεταίροι… Mια σπαρταριστή ταξική πινακοθήκη τυπικών Ελλήνων της επαρχίας, το κύριο χαρακτηριστικό των οποίων, αυτό που περιέργως τους ενώνει, είναι ότι κανείς δεν εκτιμά πραγματικά κανέναν.

 

Η παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού

Νεοκλής Γαλανόπουλος
Από 11.50€ στα 6.00€

h-parallagi-tou-giwrgou-drosinou

 

Είναι η συγγραφή αστυνομικών ιστοριών ένας τρόπος να εκτονώνει κανείς τις εγκληματικές παρορμήσεις του; Κρύβεται μέσα σε κάθε συγγραφέα που γράφει για φόνους ένας δυνάμει δολοφόνος; Αυτό φαίνεται να πιστεύουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση του βίαιου θανάτου του καταξιωμένου συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου Γιώργου Δαρσινού…Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα μυστηρίου με αναπάντεχες ανατροπές, αριστοτεχνικές εμβόλιμες ιστορίες, πυκνή πλοκή, ικανές δόσεις λεπτού χιούμορ και απρόβλεπτο τέλος.

Στη διαβολεμένη μέρα

Πίτερ Τεμπλ
Από 18.20€ στα 7.00€

sti-diavolemeni-mera

 

Πέντε άνθρωποι κείτονται νεκροί στο πάτωμα μιας οχυρωμένης έπαυλης στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο μόνος επιζών κρατάει στα χέρια του τη θανατική του καταδίκη… Ενα εκρηκτικό αστυνομικό θρίλερ του 21ου αιώνα, το οποίο περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια έναν κόσμο όπου όλοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση, όπου οι πληροφορίες είναι πιο επικίνδυνες κι από εκρηκτικές ύλες και τα οικονομικά και πολιτικά μυστικά αξίζουν περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή. Ένας επικίνδυνος και παρανοϊκός κόσμος που εκτείνεται από το Γιοχάνεσμπουργκ έως το Λονδίνο και το Αμβούργο.

 

 

Ο ληστής μαραθωνοδρόμος

Μάρτιν Πριντς
Από 13.05€ στα 5.00€o-listis-mara8wnodromos

 

Θέμα του βιβλίου είναι η ιστορία ενός ληστή τραπεζών, ο οποίος στη δεκαετία του 1980 ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Αυστρία. Λήστευε τράπεζες (κάποτε δύο και τρεις την ίδια μέρα) κι ύστερα εξαφανιζόταν τρέχοντας, συχνά επί τέσσερις συνεχείς ημέρες. Στη διάρκεια μιας ανάκρισης στην αστυνομία πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε στα δάση της Βιένης. Υπήρξε πραγματικός μαραθωνοδρόμος και είχε το παρατσούκλι «Ρόνι ο καραμπίνας» (Pumpgun Ronnie), εξαιτίας του όπλου που χρησιμοποιούσε και της μάσκας του Ρίγκαν με την οποία κάλυπτε το πρόσωπό του.

 

 

 

3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ!

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ :

 

No Comments

Post A Comment