FIFO.GR | Παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών του βιβλίου «Θράκη τόσο κοντά τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της» Πέπη Λουλακάκη & Έλενα Μοσχίδη την Πέμπτη 31/3 στο taf
6450
post-template-default,single,single-post,postid-6450,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
«Θράκη τόσο κοντά τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της»

Παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών του βιβλίου «Θράκη τόσο κοντά τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της» Πέπη Λουλακάκη & Έλενα Μοσχίδη την Πέμπτη 31/3 στο taf

«Θράκη τόσο κοντά τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της»

«Θράκη τόσο κοντά τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της»

Το taf έχει τη χαρά να φιλοξενεί την παρουσίαση φωτογραφιών του λευκώματος της Πέπης Λουλακάκη (φωτογραφίες) και Έλενας Μοσχίδη (κείμενα), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ένα οδοιπορικό στο μουσουλμανικό κόσμο της Θράκης πραγματοποίησαν τα τελευταία δυο χρόνια η Έλενα Μοσχίδη και η Πέπη Λουλακάκη, και το αποτέλεσμα είναι το λεύκωμα με τίτλο Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά – Ο μουσουλμανικός κόσμος της.

Με ανεξάντλητη υπομονή και επιμονή οι δημιουργοί του βιβλίου καταφέραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της μειονότητας και να γνωρίσουν από κοντά τον επτασφράγιστο κόσμο της. Για δυο χρόνια έγιναν κοινωνοί της ζωής αυτών των ανθρώπων, μπήκαν στα σπίτια τους, μοιραστήκαν τις αγωνίες και τα όνειρά τους. Φωτογράφησαν τη σύγχρονη γυναικά μουσουλμάνα σε προσωπικές της στιγμές, τα παιδιά και τους νέους στο σχολειό και στη διασκέδασή τους, την καθημερινότητά τους, κυρίως όμως άκουσαν τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες να μιλούν για καυτά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνικοπολιτική τους ζωή.

Με την παρούσα έκδοση, όπου οι εξαιρετικές φωτογραφίες συνδυάζονται με το ρεπορτάζ και την έρευνα, οι δημιουργοί επιχειρούν να γνωρίσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα τους «άγνωστους» συμπολίτες μας, ώστε αυτά που μας ενώνουν να γίνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Η Έλενα Μοσχίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως freelancer δημοσιογράφος. Από το 1995 έως σήμερα έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ένθετα περιοδικά στον κυριακάτικο Τύπο, πραγματοποιώντας διεθνείς αποστολές σχετικά με θέματα κοινωνικά, κοινωνικοπολιτικά και ταξιδιωτικά. Επικεντρώνεται κυρίως στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στη γείτονα Τουρκία.

Η Πέπη Λουλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως freelancer φωτογράφος. Έχει καλύψει αποστολές σε διάφορα σημεία του πλανήτη για περιοδικά του ελληνικού και ξένου Τύπου, με θέματα κυρίως κοινωνικά, κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά. Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στα βιβλία: The artists of ECM (Granta, England), Τα λουτρά της Ελλάδας (Eκδόσεις Καστανιώτη), Freund Schaft (Castrum Peregrini, Amsterdam) κ.α.

Ώρα έναρξης 20.00, ελεύθερη είσοδος

Παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών του βιβλίου
«Θράκη τόσο κοντά τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της»
Πέπη Λουλακάκη & Έλενα Μοσχίδη
31.03.2011
Ώρα έναρξης: 20.00
Ελεύθερη είσοδος

Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα, metro: Μοναστηράκι
t/f: 210 3238757 www.theartfoundation.gr info@theartfoundation.gr

πηγή: www.theartfoundation.gr

No Comments

Post A Comment